Social

#instabilitate atmosferica #avertizare meteo #vijelii #ploi # ploi torentiale

ALERTA METEO: Vijelii si ploi torentiale in toata tara

ANM (Administratia Nationala de Meteorologie) a emis mai multe avertizari de vijelii si ploi torentiale pentru intervalul urmator. Acestea vor acoperi aproape toata tara si sunt valabile pana marti seara, dupa cum se arata in avertizarile ANM.

Astfel, pana marti, la ora 23, in cea mai mare parte a tarii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, ce se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp si pe arii restranse 35...40 l/mp.

Cantitatile de apa vor depasi, pe perioade scurte de timp sau prin acumulare, pana la 25 l/mp si pe arii restranse pot ajunge pana la 40 l/mp.

In intervalul 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06, sunt vizate fenomene meteo instabile precum: ploi torentiale si instabilitate atmosferica accentuata in Maramures, Transilvania, jumatatea de nord a Moldovei si zonele montane.

"In intervalul mentionat in Transilvania, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei si in cea mai mare parte a zonei montane instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40...60 l/mp.", anunta ANM.

In intervalul 20 mai, ora 12 – 20 mai, ora 23, sunt vizate fenomene meteo instabile precum: instabilitate atmosferica accentuata in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei si sud-vestul Moldovei.

"In intervalul mentionat in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei si in sud-vestul Moldovei vor fi perioade in care se vor semnala intensificari puternice ale vantului, vijelii, grindina, frecvente descarcari electrice si averse torentiale. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si punctiform 40 l/mp.", anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea