Social

#meteo romania #avertizare meteo #vant puternic

ALERTA METEO! Cod portocaliu de vant puternic! Ce zone sunt afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o alerta de tip cod portocaliu de vant puternic care, la rafala, poate atinge pana la 140 km/h. Alte 8 judete din tara se afla sub atentionare de tip cod galben de vant puternic. 

COD PORTOCALIU

In intervalul de valabilitate: 14 ianuarie, ora 16:00 – 15 ianuarie, ora 10:00 intra in vigoare un cod portocaliu de vant puternic. Sunt vizate fenomene precum vant puternic in zona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura.

“In noaptea de vineri spre sambata (14/15 ianuarie) si in prima parte a zilei de sambata, in zona inalta (in general la peste 1700 m) a Carpatilor Meridionali si de Curbura, vantul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, viscolind si troienind zapada, iar vizibilitatea va fi foarte redusa.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN

In intevalul 14 ianuarie, ora 10:00 – 15 ianuarie, ora 20:00, este in vigoare un cod gaben de vant puternic pentru 8 judete ale tarii. Sunt vizate fenomene precum intensificari sustinute ale vantului.

“In intervalul mentionat, in Carpatii Meridionali si local in Carpatii Orientali vantul va avea intensificari cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depasi 90…110 km/h, viscolind zapada depusa.

In cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55...65 km/h, iar pe arii restranse 75...80 km/h.

Intensificari ale vantului vor fi si in restul zonei de munte, iar local si in sudul, sud-estul si centrul tarii. Izolat, mai ales in noaptea de vineri spre sambata (14/15 ianuarie) se va forma polei.”, avertizeaza ANM.

Sura foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea