Social

#cod galben #viscol #ninsori #avertizare metereologica #anm

ALERTA METEO! Cod galben de ninsori viscolite in toata tara!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod galben de vreme rea valabila pentru toata Romania. Vremea se va raci accentuat incepand din aceasta seara, iar maine sunt asteptate ninsori abundente, viscolite, in toata tara.

 

Potrivit ANM in intervalul 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 12:00 se vor inregistra intensificari ale vantului, ninsori viscolite si polei, in toata Romania.

„In intervalul mentionat, vremea se va raci brusc si accentuat in toate regiunile, astfel incat in cursul noptii de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger in vestul, nordul, nord-estul si centrul tarii.

Treptat vor predomina ninsorile la inceput in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si zonele montane, apoi si in Dobrogea si cea mai mare parte a Munteniei si se va depune strat de zapada, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghetus.

Vantul va avea intensificari in toata tara, amplificand senzatia de frig, cu viteze de 55...65 km/h si temporar peste 70...80 km/h, mai ales in sud-vest, centru, est si sud-est. La munte vantul va sufla tare, cu rafale de peste 70...90 km/h, iar indeosebi in zona inalta vor depasi 100...120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zapada spulberata.

Vremea se va mentine deosebit de rece si pe parcursul saptamanii viitoare, local geroasa mai ales pe timpul noptilor si diminetilor, iar vantul va mai avea intensificari.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea