Social

# mutatii coronavirus #alerta medicala #coronavirus

Alerta medicala! Au fost descoperite noi mutatii ale coronavirusului

Se pare ca noul coronavirus a suferit mutatii, devenind mult mai contagios. Cel putin asa se explica explozia de cazuri noi din Europa. Exista insa si o veste buna. Mutatiile suferite de virus, desi il fac mai contagios, produc forme mai putin severe.

 

Microbiologul francez, profesorul Didier Raoult, a prezentat descoperirea in fata parlamentarilor francezi. Acesta a spus ca cercetatorii au descoperit sapte mutatii ale coronavirusului in timpul unei analize a testelor COVID-19 din timpul verii, scrie ziare.com.

Una dintre aceste tulpini a fost adusa de oameni veniti din nordul Africii in iunie, dupa ce Franta a relaxat masurile anti-pandemie. De atunci, aceasta tulpina a disparut in Franta, insa a fost inlocuita de altele mai contagioase, a explicat Didier Raoult.

"Sunt mai putin severe, asa ca ceva se intampla ceva cu acest virus, ceea ce il face diferit. Mutatiile pe care le avem acum sunt o versiune destul de degradata a formei initiale. Cel putin asta este impresia noastra", a spus microbiologul, potrivit realitatea.net.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea