Social

#boala contagioasa #exsudat #penicilina #scarlatina

Alerta in scoli! Scarlatina face ravagii

Virusul hemolitic, responsabil de declansarea scarlatinei, s-a raspandit rapid in scolile din Capitala. Sute de elevi au fost trimisi la medic pentru analize, iar cei depistati pozitiv au avut nevoie de tratament cu antibiotice puternice. Din pacate, acestea nu creeaza imunitate.

Scarlatina este destul de greu de depistat, intrucat simptomele ei seamana mult cu cele ale unei gripe: temperatura mare, dureri in gat, greturi. Doar in urma exsudatului faringian poate fi stabilit diagnosticul corect. Acesta insa costa 20 de lei - daca probele sunt prelevate la medicul de familie - si 50 de lei, in cadrul unei clinici private.

Boala infectioasa este extrem de contagioasa, copiii care au fost depistati pozitiv fiind supusi unui tratament cu penicilina. Medicii le solicita si rudelor si tuturor celor care au intrat in contact cu un copil bolnav sa efectueze exsudatul faringian.

Potrivit medicilor de la Institutul "Matei Bals", citati de Adevarul, numarul cazurilor este in crestere fata de anul trecut. Problema este ca multi parinti refuza examinarea sau directorii scolilor nu raporteaza cazurile depistate, motiv pentru care numarul cazurilor inregistrate este mai mic decat in realitate.

In unitatile scolare in care se inregistreaza astfel de cazuri trebuie efectuate dezinfectii generale.

Sursa foto:maternitate.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea