Social

#alimente paste #alimente periculoase #salmonella #trichineloza

Alerta in Saptamana Mare! Alimentele care ne imbolnavesc

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, reprezentantul OMS Romania, Victor Olsavszky, a tras un semnal de alarma cu privire la alimentele care transmit virusuri si bacterii periculoase, ce pot duce la imbolnavire grava sau chiar deces.

Printre acestea se numara ouale, care sunt principala cale de transmitere a virusului Salmonella. Simptomele infestarii sunt greturile, varsaturile, crampele stomacale si diareea. In anumite cazuri, boala trece de la sine, fara administrarea unui tratament. In Romania s-au inregistrat, in perioada iunie - octombrie 2013, 38.723 de cazuri de infestare grava, diagnosticate cu boala diareica acuta.

Nici consumatorii de carne nu sunt feriti in totalitate de riscuri, chiar daca numarul cazurilor de trichineloza a scazut considerabil in ultimii ani. Cu toate acestea, Romania este prima tara din Europa la acest capitol, cu o rata a incidentei de 0.94 la o populatie de 100.000 de locuitori. Cele mai multe cazuri de trichineloza au fost raportate in perioada sarbatorilor de iarna, insa si cele pascale ofera contextul potrivit infestarii prin consumarea carnii neverificate din gospodaria proprie sau vanat.

Sursa foto: bestfreejpg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea