Social

#masuri gripa aviara #gripa aviara Capitala #gripa aviara #pescarusi

Alerta de gripa aviara in Capitala!

Autoritatile au instituit o celula de criza, dupa ce a fost confirmata "influenta aviara" in cazul a cinci pescarusi care au fost descoperiti pe malul lacului Grivita.

“In aceste conditii, Directia Sanitar — Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, institutia care conduce celula de criza de la nivelul Capitalei, a stabilit o zona de supraveghere sau monitorizare de 10 kilometri in jurul locatiei unde au fost descoperite cazurile de gripa aviara. Aceasta zona de supraveghere cuprinde Sectoarele 1, 2, 5 si 6 din Municipiul Bucuresti precum si localitatile Tunari, Otopeni, Corbeanca, Buftea, Mogosoaia, Chitila, Dragomiresti Vale si Chiajna din judetul Ilfov”, se arata intr-un comunicat al Primariei sector 1.

Autoritatile spun ca pana acum nu a fost depistat niciun caz la pasarile din gospodariile populatiei si fac apel la cetateni sa respecte cu strictete toate masurile si recomandarile specialistilor. 

“Doresc sa asigur populatia Sectorului 1 ca administratia locala va aplica toate masurile legale pentru a tine situatia sub control. Pâna la aceasta ora, in sectorul 1 nu a fost inregistrat nici un caz de gripa aviara la pasarile domestice din gospodariile populatiei. Fac un apel la cetatenii sectorului 1 sa respecte cu strictete toate masurile decise de administratia locala si de celelalte institutii implicate in combaterea raspandirii cazurilor de gripa aviara", a declarat primarul Sectorului 1, potrivit news.ro.

Totodata, pentru a preveni raspandirea, celula de criza a adoptat si o serie de masuri:

  • pasarile sa fie inchise in adaposturi pentru evitarea contactului dintre pasarile domestice si pasarile salbatice
  • este interzisa permiterea accesului pasarilor domestice la luciuri de apa, lacuri, balti, râuri si orice alta amenajare hidrologica artificiala sau naturala, pentru a minimiza contactul acestora, direct sau indirect, cu pasarile salbatice
  • interzicerea organizarii pe teritoriul Sectorului 1 de piete, targuri sau expozitii de pasari
  • ratele si gaâstele domestice vor fi separate de alte pasari de curte
  • copiii sa nu fie lasati sa se joace cu pasari domestice sau pasari salbatice
  • este interzisa atingerea cu mana neprotejata cu manusa a cadavrelor de pasari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea