Social

#retragere produse #bacterie priculoasa #crema de pastrav #listeria #alerta alimentara

ALERTA alimentara! Inca un produs retras de pe piata! Returneaza-l sau arunca-l imediat, daca il ai acasa!

O noua alerta alimentara in Romania. Un nou produs a fost retras din magazine din cauza pericolului urias pentru sanatate. Inspectorii sanitari au descoperit o bacterie periculoasa in acesta.

Este vorba despre o crema de pastrav in care s-a gasit o bacterie foarte periculoasa care provoaca listerioza. Infectia este deosebit de grava, in special in cazul gravidelor, a copiilor mici si a persoanelor in varsta ori celor cu sistem imunitar scazut.  

Persoanele care au consumat deja produsul si au semne de boala, precum: febra, dureri musculare sau diaree trebuie sa mearga la medic si sa specifice ca au consumat produsul contaminat.

Cei care au inca produsul acasa, sunt rugati sa-l returneze in cel mai apropiat magazin sau sa-l arunce.

FOTO: ANSVSA.ro

“Va informam ca producatorul DORIPESCO SRL a initiat retragerea de la comercializare a produsului mentionat mai sus, ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes.

Pentru protejarea sanatatii consumatorilor, REWE Romania retrage de la comercializare, recheama produsul Hanul Boieresc Crema de pastrav condimentata 150g, lot 10112021, data de expirare 10.12.2021 si recomanda persoanelor care au achizitionat produsul din lotul mentionat mai sus sa nu il consume, ci sa il distruga sau sa il aduca inapoi in orice magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituita, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal.

Aceasta bacterie poate provoca listerioza, infectie care poate avea consecinte nedorite asupra sanatatii in special a femeilor gravide, copiilor mici, persoanelor in varsta sau cele cu un sistem imunitar scazut. Persoanele care au consumat acest lot de produs si care prezinta febra, dureri musculare, diaree sunt rugate sa consulte medicul si sa raporteze acest consum.

Producatorul isi cere scuze pentru neplacerile create!”, se arata in comunicatul transmis de ANSVSA.

FOTO: freepik.com, pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea