Social

#pesticide toxice #alerta alimentara #fructe turcia #rodii #pesticide #fructe #turcia

Alerta alimentara in Romania! Fructe cu un continut urias de pesticide, puse la vanzare

Este alerta alimentara in Romania! Numeroase fructe cu un continut urias de pesticide au ajuns pe rafturile din magazine. Fructele provin din Turcia si au cantitati uriase de pesticide.

 

Potrivit platformei europene a Sistemului rapid de alerta pentru alimente si furaje, Romania a fost notificata in legatura cu depasirea limitei maxim admise la pesticidul Lambda-cyhalothrin in rodiile provenite din Turcia, in data de 11 octombrie, la ora 17:41.

Pesticidul Lambda-cyhalothrin este des folosit in agricultura. In cantitati mici nu este nociv pentru oameni, insa in cantitati mari acesta devine toxic. Limita maxim admisa pentru acest pesticid este de 0,01 mg/kg. Loturile de rodii din Turcia contineau o valoare de 0,048 mg/kg, respectiv de 4,8 ori mai mult decat limita maxim admisa, transmite APC Romania.

Pesticidul din rodii, extrem de toxic

Lambda-cyhalothrin-ul (LTC) este un insecticid extrem de toxic si afecteaza inclusiv animalele. Acesta are o persistenta foarte mare in mediul inconjurator, ceea ce il face util in lupta impotriva daunatorilor pentru marii producatori.

Intoxicarea cu pesticidul lambda-cyhalothrin duce la simptome precum ingustarea cailor respiratorii si la diminuarea fluxului de aer in tesuturile pulmonare, fapt care genereaza astm bronsic, emfizem pulmonar si alte boli ale cailor respiratorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea