Social

Alergia la paine

Un aliment care este folosit zilnic in alimentatie, cum este painea, poate cauza alergii pentru 2%dintre romani. Cei mai afectati sunt copiii. De fapt, alergia nu este la painea in sine, ci la o componenta proteica, denumita gluten , ce se regaseste in faina de grau, orz, secara si ovaz. Aceasta asa-zisa alergie, cunoscuta sub numele de intoleranta la gluten sau boala celiaca , este intalnita la 0,7-2% din populatia Europei. Cel mai frecvent, intoleranta la gluten debuteaza la copii cu varste cuprinse intre 18 luni si 2 ani. Boala, zgomotoasa in copilarie Odata ce te-ai nascut cu aceasta sensibilitate nu mai poti scapa de ea toata viata. „Boala celiaca este „zgomotoasa” atunci cand debuteaza la varsta mica: se manifesta prin episoade diareice frecvente sau cu diaree cronica. La copilul mai mare si la adult boala se poate manifesta prin simptome atipice mai putin legate de aparatul digestiv: crestere in inaltime deficitara, constipatie sau anemie care nu se rezolva dupa tratamentul cu fier”, explica doctorul Alina Stanescu Pop, medic pediatru la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului „Alfred Rusescu” din Bucuresti. (continuarea in Evenimentul Zilei )
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.