Social

#alegeri #politica #alegeri parlamentare #alegeri parlamentare 2012

Alegeri parlamentare 2012: Fiecare candidat va trebui sa depuna o garantie financiara de 3.500 de lei

Fiecare candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie va trebui sa depuna intr-un cont suma de 3.500 de lei, reprezentand o garantie financiara de cinci salarii minime brute pe tara, a anuntat, luni Autoritatea Electorala Permanenta.

Banii vor fi depusi la CEC Bank intr-un cont colector special, nepurtator de dobanda, numit "Cont Colector AEP Alegeri Parlamentare".

Candidatii pot depune banii la orice agentie agentie CEC din tara in numerar sau prin virament. Aceste garantii sunt prevazute art. 29, alin. (5) din Legea 35/2008.

La fiecare depunere, platitorii vor trebui sa furnizeze urmatoarele date: numele si prenumele candidarului, partidul sau organizatia care a propus candidatul, circumscriptia electorala, numarul colegiului. In cazul candidatilor independenti se va trece mentiunea "candidat independent". In plus, acestia vor trebui sa precizeze si numele, prenumele si codul numeric personal al persoanei imputernicite sa solicite restituirea depozitului in caz de deces.

Foto: gandul.info

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.