Social

#google chrome #google #Albert Von Szent-Gyorgyi #biochimist

Albert Von Szent-Gyorgyi, sarbatorit de Google

Albert Von Szent-Gyorgyi, celebrul fiziolog si biochimist maghiar, este sarbatorit astazi de Google. Popularul motor de cautare si-a schimbat logo-ul cu prilejul implinirii a 1888 de ani de la nasterea lui Gyorgyi.

Albert Von Szent-Gyorgyi si-a inceput studiile la Budapesta, unde a obtinut titlul de doctor in medicina in anul 1917. Ulterior, a obtinut si doctoratul in Chimie la Cambridge.

Finantat de catre guvernul Ungariei, a fondat Institutul de Biochimie din cadrul Universitatii din Szeged. Albert Von Szent-Gyorgyi a fost primul cercetator care a izolat vitamina C . A descoperit ca un bogat continut de vitamina C se regaseste în ardei. In urma acestei decoperiri, in 1937 lui Szent-Gyorgyi i s-a acordat premiul Nobel pentru fiziologie sau medicina.

Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, s-a mutat definitiv in SUA si s-a stabilit in Woods Hole, langa Boston, unde a primit un post de cercetator la Institutul National de Sanatate. Tot in Woods Hole, Szent-Gyorgyi a fondat Institutul pentru Cercetare a Muschilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea