Social

#femei cancer #femei supraponderale #riscuri obezitate #cancer #obezitate

Alarmant! Obezitatea favorizeaza 7 tipuri de cancer!

Persoanele care sufera de obezitate prezinta un risc cu 40% mai ridicat de a dezvolta anumite forme de cancer. Cele mai afectate sunt femeile, ale caror kilograme in plus pot favoriza aparitia cancerului esofagian, gastro-intestinal, mamar, renal, pancreatic, al vezicii biliare si al uterului.

Dintr-un numar de 1.000 de femei care sufera de obezitate, 274 ajung sa sufere de aceste tipuri de cancer, conform statisticilor Institutului National de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie. In randul femeilor cu o greutate normala, doar 194 din 1000 sunt diagnosticate astfel.

Studiile mai dezvaluie ca, anual, 18.000 de femei supraponderale dezvolta forme de cancer din aceasta cauza.

Se pare ca aceasta legatura este data de productia de hormoni ai celulelor grase, printre care se numara si estrogenul, combustibilul principal al cancerului. In aceste conditii, 8,2% dintre cazurile de cancer in randul femeilor din Marea Britanie sunt cauzate de obezitate, in randul barbatilor procentul fiind de 4,4%.

Julie Sharp, cercetator in cadrul Institutului National de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie, sustine ca micile schimbari ale stilului de viata pot avea rezultate extraordinare.

Mersul pe jos, exercitiil regulate si alimentatia sanatoasa ar putea scadea drastic numarul persoanelor care sufera de obezitate si, implicit, sa reduca riscurile aparitiei cancerului.

Sursa foto: weightlossmex.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea