Social

#cancer de plamani femei #cancer de plamani #cancer #cancer de san

ALARMANT Cancerul de plamani face victime in randul femeilor!

Medicii Numarul cazurilor de cancer de plamani l-a depasit pe de san in randul femeilor din Europa. Tarile cele mai afectate par sa fie Polonia si Marea Britanie, arata un studiu efectuat de oncologii din Uniunea Europeana.


Situatia este alarmanta, in conditiile in care cercetatorii si medicii tocmai anuntau reducerea numarului de cazuri de cancer la san cu 10,2 procente in ultimii cinci ani. In schimb, cancerul de plamani in randul femeilor prezinta o crestere de 9 procente, atingand valoarea de 14,24% la 100.000 de persoane de sex feminin.

Noua statistica efectuata pe rezultatele culese din 28 de tari arata ca incidenta numarului de cazuri de cancer de plamani la femeile din Marea Britanie are cea mai mare valoare, cercetatorii europeni estimand un numar de 21 de decese la 100.000 de locuitori pentru acest an.

Polonia vine pe locul 2, cu o incidenta a mortalitatii cauzata de cancerul de plamani de 17 decese la 100.000 de femei. In total, anul acesta, 87.500 de femei din Uniunea Europeana ar putea deceda din cauza cancerului de plamani, fumatul fiind principala cauza a bolii.

In raport nu a fost evidentiate date din tara noastra.

Sursa foto: drchaedentistry.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea