Social

Alarma falsa cu aviara

Dupa ce a creat panica datorita simptomelor asemanatoare cu cele date de gripa aviara la om, o batrina internata simbata la Institutul Matei Bals din Bucuresti, s-a dovedit ca suferea doar de o raceala puternica. Infirmarea diagnosticului de gripa aviara la om a fost intarita ieri, cind Institutul Cantacuzino a confirmat ca analizele batrinei nu au evidentiat prezenta virusului H5N1.

Frigul ingheata focarele

Femeia in virsta de 81 de ani fusese trimisa la Bucuresti de catre Serviciul de sanatate Publica din Galati, deoarece starea ei se inrautatise in ultimele zile, iar in localitatea de unde provenea, fusese descoperit un focar de gripa la pasari. In contextul racirii accentuate a vremii, ministrul Agriculturii , Gheorghe Flutur, este insa optimist si a anuntat ca este posibil ca focarele de gripa aviara din judetele Braila si Ialomita sa fie inchise in perioada urmatoare. Ultimele analize efectuate sint negative. Evolutia este imbucuratoare, insa trebuie sa fim atenti, pentru ca pasarile migratoare vor reveni primavara, a spus Flutur.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea