Social

#val pandemic #valul al treilea #pandemie coronavirus #coronavirus europa #coronavirus #pandemie

Al treilea val de Covid ameninta Europa! Noi restrictii anuntate

Cel de-al treilea val al pandemiei ameninta Europa. In multe state numarul cazurilor noi a inceput sa creasca alarmant. Autoritatile iau noi masuri pentru stoparea imbolnavirilor cu noul coronavirus.

 

Portugalia a prelungit deja starea de urgenta si carantina nationala. Franta este pregatita sa impuna noi restrictii in regiunile cu explozii de cazuri. Mai mult, francezii nu exclud o noua carantina nationala in cazul in care numarul de noi infectii va creste alarmant.

“Situatia medicala a tarii noastre s-a agravat in ultimele zile. Am avut peste 30.000 de cazuri noi, un numar pe care nu l-am mai inregistrat din noiembrie.”, declara Jean Castex, premierul Frantei, potrivit stirileprotv.ro.

Si Italia este afectata de noul val pandemic, inregistrand ieri cel mai mare bilant din ulrima luna si jumatate, declarand peste 16.000 de cazuri noi deimbolnavire.

Cehii sunt obligati sa poarte de acum doar anumite tiuri de masti de protectie. Mastile din material textil fiind interzise. Singurele permise sunt cele medicale cu filtru sau cele chirurgicale, puse cate doua, una peste alta.  

Sperantele ca noul val pandemic sa treaca mai usor sunt puse in masurile de protectie si in campania de vaccinare, care in multe state europene decurge mai greu decat ar trebui.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea