Social

#chinezi #muncitori #terorism #ben laden #al-qaida #china

Al-Qaida ia la ochi China

China a intrat in vizorul retelei teroriste Al-Qaida in urma violentelor din provincia chineza Xianjiang . Potrivit presei internationale, Al Qaida a amenintat ca va ataca muncitorii chinezi din partea de nord-vest a Africii pentru a razbuna moartea unor membri ai minoritatii musulmane uigure.

Amenintarea a venit din partea AQMI, respectiv Al-Qaida din Maghrebul islamic, organizatie afiliata Al Qaida. Aceasta este prima data cand reteaua terorista condusa de Osama Ben Laden ameninta direct China, insa statele occidentale se asteapta ca noi tinte sa apara pe lista teroristilor.

Potrivit unui raport al cabinetului de analiza a riscurilor Stirling Assynt din Londra, unele persoane au inceput sa caute infoematii despre interesele chineze din lumea musulmana, acest lucru putand fi interpretat drept un prim pas inspre viitoare atacuri teroriste .

Potrivit Adevarul, teroristii intentioneaza sa razbune represaliile care au avut loc impotriva uigurilor din provincia chineza Xianjiang, in randul acestora violentele facand pana zilele trecute peste 150 de morti si mai mult de 800 de raniti. Primii vizati de aceste acte ar urma sa fie muncitorii chinezi din partea de nord-vest a Africii, acolo unde numarul persoanelor de origine chineza depaseste cateva sute de mii.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea