Social

#romania #metrou #oras #timisoara #construire metrou

Al doilea oras din Romania care va avea metrou

Nicolae Roibu, primarul Timisoarei, a anuntat ca va construi in orasul pe care il administreaza o linie de metrou, ce va avea o lungime de 8 km. Aceasta va lega centrul orasului de aeroport. Noul proiect va intra in planul de buget pentru perioada 2014-2020.

Edilul a precizat ca este nevoie de o astfel de investitie pentru a fluidiza traficul si pentru a infrumuseta orasul.

"Asta e solutia - liniile de cale ferata trebuie sa fie duse in subteran, si cu aceasta ocazie sigur ca se va realiza si o conexiune tip metrou intre cateva puncte-cheie ale orasului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge sa fie legate si se va putea face repede si la preturi convenabile asa ceva. Sunt acele utilaje cartita care strapung muntii, merg pe sub mari, pe unde vrei", a declarat Nicolae Roibu.

Aeroportul din Timisoara a inregistrat in 2013 un trafic de aproximativ 750.000 de pasageri, cu jumatate de milion mai putin fata de nivelul din urma cu doi ani.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea