Social

#vulcan Calbuco #eruptie vulcan #vulcan

Ai vazut vreodata cum erupe un vulcan? Imagini senzationale pe care nu trebuie sa le ratezi

Imagini spectaculoase cu eruptia Vulcanului Calbuco, din sudul statului Chile, fac inconjurul lumii. Mii de oameni au fost evacuati, dupa ce coloanele de cenusa si fum s-au inaltat pana la o altitudine de 20 de kilometri.

Zona afectata se afla la aproximativ 900 de kilometri sud de Santiago, capitala tarii.

Sursa foto: metro.co.uk

Eruptia, care a inceput aseara, in jurul orei locale 18.00 (21.00 ora noastra) s-a produs in mod neasteptat, in conditiile in care, sustin autoritatile, in ultimele zile nu s-a detectat activitate vulcanica.

Sursa foto: metro.co.uk

Imaginile inedite surprinse in zona s-au raspandit rapid in intreaga lume. Aseara, deasupra vulcanului se ridica o coloana de fum alb si de cenusa in forma de ciuperca, vizibila de la zeci de kilometri distanta.

Sursa foto: bbc.com

Zborurile catre aceasta zona au fost anulate, scrie romaniatv.net. Potrivit publicatiilor din Chile, nu s-a produs si o scurgere de lava.

Sursa foto: washingtonpost.com

Vulcanul Calbuco are o altitudine de 2015 metri si era inactiv de 43 de ani.


Sursa foto: qz.com

Este cea de-a doua eruptie inregistrata anul acesta in Chile, dupa cea din martie a vulcanului Villarrica, care este situat tot in sudul tarii.



Sursa foto: enca.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea