Social

#securitate yahoo # atac yahoo #yahoo mail

Ai cont la Yahoo? Mesajul care te priveste, dupa atacul care a afectat 500 de milioane de utilizatori

Dupa ce datele a 500 de milioane de clienti ai serviciilor Yahoo au fost piratate (nume, adrese de e-mail, numere de telefoane, zile de nastere, parole, intrebari si raspunsuri suplimentare de securitate), specialistii in securitate cibernetica ai Bitdefender recomanda utilizatorilor conturilor Yahoo sa urmeze câteva sfaturi de securitate menite sa reduca riscul incidentelor in urmatoarea perioada.

1. Schimbati parola contului in cel mai scurt timp si asigurati-va ca folositi metode de autentificare in mai multi pasi, adaugând parolei clasice, in mecanismul de logare, si numarul de telefon personal sau intrebari suplimentare de securitate.

2. Fiti atenti la campanii de phising (inselaciune). De regula, raufacatorii profita de brese de securitate puternic mediatizate pentru a trimite e-mail-uri catre milioane de utilizatori in numele companiei afectate. Cum utilizatorii se asteapta sa primeasca in aceasta perioada e-mailuri care sa explice impactul bresei asupra datelor personale, sansele ca acestia sa deschida un mesaj provenit in mod aparent de la Yahoo cresc semnificativ.

3. Instalati o solutie de securitate pentru a reduce riscul infectarii in cazul accesarii unor linkuri sau fisiere atasate cu continut periculos. Prin accesarea unor paginii de internet infectate, utilizatorii pot descarca involuntar chiar amenintari de tip ransomware care blocheaza accesul la fisiere si solicita plata unei sume de bani pentru a furniza cheia de decriptare.

„Bresele care se materializeaza in furt de date au impact pe termen lung. Nu de putine ori hackerii care intra in posesia acestor informatii abordeaza victimele prin e-mail-uri care par ca vin din partea companiei afectate. Deoarece victima se asteapta sa fie contactata, aceasta e mai dispusa sa dea click pe linkurile incluse sau sa divulge informatii suplimentare solicitate de hackeri”, spune Bogdan Botezatu, specialist in securitate cibernetica al Bitdefender, citat de realitatea.net.

Sursa foto: telegraph.co.uk
 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea