Social

#salarii #bugetari #guvern

Afla cum pot creste salariile bugetarilor in 2011

Niciun oficial nu a prezentat pana acum o cifra clara de crestere a salariilor bugetarilor in 2011. Afla care sunt singurele posibilitati pentru cresterea salariilor.

Conform acordului cu FMI, suma totala de care statul roman pentru salarizarea din 2011 este de 39 de miliarde de lei. Guvernul s-a mai angajat si sa reduca numarul bugetarilor la mai putin de 1,29 milioane pana in luna ianuarie.

Astfel, cu un buget fix, salariile bugetarilor pot creste semnificativ doar in urma unor disponibilizari, prin renuntarea la al 13-lea salariu si la primele de vacanta care ar putea fi incluse in salariul de baza sau printr-o reducere posibilia a contributiilor sociale, potrivit Gandul.

Prin renuntarea la al 13-lea salariu si la primele de vacanta, salariile bugetarilor ar putea avea o crestere medie de pana la 15%. Disponibilizarea a 40.000 de bugetari ar aduce inca un plus de 3% la salariul angajatilor statului in 2011.

Pana acum, disponibilizarile efectuate in aparatul bugetar au produs economii care pot duce la majorarea cu 2,56% a salariilor de anul viitor.

"Salariul minim si salariile bugetarilor vor creste cu siguranta in 2011. Din respect pentru consultarile care au loc acum cu sindicatele si patronatele, respectiv in coalitie, nu lansez cifre exacte. Dar avem cateva lucruri foarte clar stabilite: tinta de 1,29 milioane de angajati in sistemul bugetar, fondul public de salarii de 39 de miliarde de lei, respectiv deficitul bugetar de 4,4% din PIB. Va pot insa garanta ca legea salarizarii unitare va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011 dupa asumarea raspunderii guvernului, respectiv ca salariile bugetarilor vor creste cel putin cu rata inflatiei", a declarat Andreea Paul-Vass, consilier personal al premierului Emil Boc, pentru Gandul.

Nici presedintele Traian Basescu nu a oferit un procent clar de majorare a salariilor bugetarilor in 2011, explicand ca orice crestere salariala depinde de reforma in institutiile statului .

"Este extrem de important cum se va indeplini procesul de restructurare. Daca va fi o restructurare corecta, probabil ca procentul va fi mai mare. Daca nu se va restructura aparatul bugetar, procentul va fi mai mic", a declarat Traian Basescu la TVR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea