Social

#asigurari de sanatate #card de sanatate #cnas

Afla ce informatii va contine cardul national de sanatate

Ministerul Sanatatii lucreaza la un proiect de ordonanta de urgenta care prevede elibererea unui cardul national de sanatate pentru toti romanii.

Cardul va fi eliberat contra cost, si va contine un cip pe care se pot stoca toate datele necesare cu privire la pacient.

Cardul national de sanatate va contine datele de identitate, codul numeric personal, cod asigurat, data expirarii cardului, numarul de identificare si acronimul casei de asigurari de sanatate care emite cardul, numarul de identificare a cardului, potrivit Adevarul.

Cipul din card poate retine si date privind diagnostice medicale cu risc vital, grupa sanguina si Rh, inregistrarea numarului de solicitari de servicii medicale prin codul furnizorului, dovada achitarii contributiei pentru asigurarile sociale de sanatate, status asigurat: sanatos sau bolnav cronic, status donor organe, precum si alerte speciale: tratamente speciale, proteze, dar si informatii despre medicul de familie: nume, prenume, date contact sau despre coasigurati.

"Componenta informatica a cardului national de asigurari sociale de sanatate este o functionalitate intrinseca a sistemului informatic unic integrat. Cardul se elibereaza si se administreaza folosind servicii de operare si management al unei unitati specializate in acest scop si numai prin intermediul sistemului informatic unic integrat al asigurarilor sociale de sanatate", se arata in proiectu citat de Adevarul.

Costurile cardului vor fi impartite intre sanatate si asigurati. Toti romanii peste 14 ani pot primi cardul national de sanatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea