Social

#romania #arme #politie

Afla cati romani detin legal arme de foc

Mai mult de 136.000 de romani detin legal arme de foc , letale si neletale. Cele mai multe infractiuni sunt insa comise cu arme care nu sunt inregistrate legal.

"Majoritatea infractiunilor comise cu arme de foc, in afara actelor de braconaj , sunt comise de persoane care nu detin armele legal. Acestea sunt, de regula, confectionate artizanal sau sunt achizitionate ilegal din strainatate si introduse fraudulos in tara", a declarat seful Serviciului Arme Substante Toxice si Explozivi din cadrul IGP, comisarul-sef Constantin Grumezescu, citat de Gandul.info.

Dintre cele aproape o suta de mii de arme de foc letale detinute, cel mai multe sunt armele de vanatoare - aproximativ 80 de mii.

Potrivit datelor INS, peste 800 de arme de aparare si paza sunt detinute legal de demnitari, parlamentari, politisti, militari de cariera si magistrati.

Numarul de arme neletale ( pistoale cu aer comprimat , pistoale cu bile) a crescut cu 16.000 in 2010, ajungand la un total ce depaseste 70.000.

In 2010, au fost inregistrate 95 de cazuri de folosire ilegala a armelor neletale de catre persoane autorizate sa detina, sa poarte si sa foloseasca arme de acest tip. Incidentele cu arme neletale ilegal au scazut de la 71 in 2009 la 37 in 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea