Social

#rovinieta electronica #amenda #cnadnr

Afla cat costa rovinieta electronica si cat de mari sunt amenzile

Compania de Autostrazi a introdus la 1 octombrie rovinieta electronica . Amenda pentru cei care nu o achizitioneaza poate ajunge pana la 4.500 lei.

Soferii vor fi verificati in trafic de camere video si echipe de controlori. Daca nu au documentele care sa ateste plata rovinietei, vor fi pasibili de amenda si despagubiri.

Amenzile variaza intre 250 si 4.500 lei, in timp ce despagubirile variaza de la 28 euro la 1.210 euro, in functie de tipul vehicolului. Banii proveniti din amenzi devin venituri extrabugetare pentru Compania Nationala de Autostrazi.

Rovinieta
poate fi cumparata de la orice subunitate CNADNR, de la benzinariile MOL, Rompetrol, Petrom si OMV, de la oficiile Postei Romane, de la Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri Romani, dar si la firmele de distributie Scalla, Speedy, Medina si Pasaj.

"Procedura este simpla. Conducatorul auto ii comunica operatorului, pe proprie raspundere, numarul masinii pentru care vrea sa cumpere rovinieta, tipul vehiculului si perioada de valabilitate a rovinietei. Operatorul introduce in calculator numarul autovehiculului, iar sistemul genereaza, automat, toate datele de identificare, precum si categoria vehiculului, dar si numele proprietarului", au explicat reprezentantii CNADNR pentru Gandul.

La achitarea tarifului, soferii vor primi un bon de casa sau factura in locul vechiului autocolant care se lipea pe parbriz.

Echipele de controlori vor verifica online daca soferii au platit sau nu rovinieta. In cazul in care soferul nu a achitat taxa, i se va intocmi proces-verbal si i se va retine certificatul de inmatriculare.

 

Tarifele rovinietei electronice:

 

  • 26 euro – autoturisme
  • 96 euro - vehiculele de marfa cu masa pana la 3,5 tone
  • 320 euro - camioanele cu masa intre 3,5-7,5 tone
  • 560 euro - camioanele cu masa intre 7,5 si 12 tone si vehiculele de transport pasageri cu mai mult de 23 de locuri
  • 720 euro - camioanele cu masa mai mare de 12 tone si trei axe
  • 1.210 euro - pentru vehiculele cu masa mai mare de 12 tone si patru axe
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea