Social

#hot #politie #bucuresti

Afla cand ataca cel mai des hotii

Criza a facut ca numarul furturilor si al spargerilor sa creasca vertiginos, fata de perioada similara a anului trecut.

Politistii spun ca un sfert din furturile din locuinta au la baza neglijenta , superficialitatea sau ignoranta proprietarilor.

"Neglijenta este atunci cand montezi un interfon sau o alarma, dar nu le folosesti corespunzator; atunci cand lasi la vedere bunuri de valoare; cand nu schimbi becul ars din scara blocului; cand nu inlocuiesti yala veche, care este aproape defecta, cu una noua, mult mai solida, ori cand montezi un sistem de inchidere cu cheie la usa blocului, pe care o incui insa doar noaptea, in conditiile in care spargatorii opereaza doar ziua", au explicat specialistii, citati de Evenimentul Zilei.

In primele 9 luni ale lui 2010 au fost inregistrate, potrivit statisticilor politiei, aproape 21.400 de furturi din locuinte. Cele mai multe spargeri au fost inregistrate in Bucuresti.

Cele mai multe furturi din locuinte se comit in zilele de joi, iar intervalele orare preferate de hoti sunt 8.00-12.00 si 14.00- 16.00, potrivit unui studiu realizat de specialistii Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din Inspectoratul General al Politiei.

"In weekend, majoritatea oamenilor sunt acasa, nu exista un program fix de munca, oamenii se viziteaza intre ei, pleaca, vin, iar aceasta dinamica impiedica accesul hotilor in imobile si cu atat mai mult posibilitatea jefuirii locuintelor.

In timpul saptamanii insa, oamenii au un program regulat, care inseamna fie serviciu, fie anumite obisnuinte - cei mai in varsta, de exemplu, merg in parc, de regula, la aceleasi ore, merg la piata, cei mai tineri merg la scoala. Iar intr-un astfel de program, hotii gasesc o por tunitati pentru a da lovitura", au explicat politistii.

Bunurile cele mai "cautate" de hoti in casele victimelor, sunt banii, bijuteriile si telefoanele mobile obisnuite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea