Social

# risc atac de cord #test inima #varsta inimii #atac de cord

Afla adevarata varsta a inimii tale! Testul aici

Varsta inimii tale este apropiata de varsta ta din buletin sau ai o inima imbatranita, iar riscul de atac de cord bate la usa? Cu tot mai multe cazuri de infarct in jurul varstei de 30-40 de ani, nu ar strica sa iti testezi si tu adevarata varsta a inimii tale, sustin specialistii.

31% din numarul total de decese la nivel mondial au fost cauzate, in 2012, de bolile de inima, arata statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii. In aceste conditii, NHS Choices a creat un test cu doar 16 intrebari care te ajuta sa descoperi cat de sanatoasa este inima ta si daca prezinti un risc crescut de atac de cord sau atac cerebral. In plus, in urma testului primesti si indicatii vizavi de scaderea riscului de a dezvolta o astfel de boala. 

Rezultatele sunt foarte usor de interpretat: daca ai o varsta a inimii asemanatoare cu varsta ta inseamna ca nu prezinti riscul de a face un atac de cord in urmatorii 10 ani. Riscul se calculeaza in functie de mai multi factori: demografici, sex, stil de viata etc.

Poti sa-ti faci si tu testul aici!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea