Social

#afganistan #calendar #interventie #militara #internationala

Afganistanul solicita "calendarul" interventiilor militare internationale

Presedintele afgan Hamid Karzai a cerut marti, la o reuniune cu diplomati ONU, un "calendar precis" in ceea ce priveste interventia militara straina din tara sa.

Oficialul afgan s-a declarat constrans sa caute o solutie de natura politica in acest sens, informeaza AFP. " Comunitatea internationala va trebui sa ne furnizeze un calendar privitor la durata sau sa ne spuna pana unde va merge aici razboiul impotriva terorismului", a declarat Karzai, in fata unei misiuni a Consiliului de Securitate, la Kabul.

"Daca nu avem o idee precisa legata de durata sa, guvernul afgan nu va avea altceva de facut decat sa caute o solutie politica", a adaugat acesta, vorbind despre insurgenta talibanilor. Karzai a propus de mai multe ori negocieri cu insurgentii islamisti si chiar s-a declarat dispus, in urma cu zece zile, sa-i asigure protectie liderului suprem al talibanilor, mollahul Omar, in schimbul pacii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea