Social

#decese aer conditionat #legioneloza #boli aer conditionat #aer conditionat

Aerul conditionat ucide! 8 decese si 97 de persoane in spital

 

Bacteriile din sistemele de aer conditionat fac victime serioase! Ultimul comunicat al primariei din New York arata ca au fost inregistrate 8 decese, 97 de persoane afectate si 92 spitalizate din cauza legionelozei, o forma de pneumonie cauzata de o bacterie care se raspandeste prin circuitele urbane de distributie a apei calde, sistemele de climatizare si lagunele industriale, scrie Agerpres.

Dintre cele 92 de persoane spitalizate de la declansarea epidemiei in 10 iulie, 48 au fost tratate si au putut sa se intoarca acasa, a precizat primaria miercuri, adaugand ca persoanele decedate erau toate varstnice si avusesera probleme medicale.

De la inceputul epidemiei la New York, ea a fost gasita in turnurile de climatizare a cinci imobile din sudul cartierului Bronx. Turnurile au fost dezinfectate.

"Vreau sa reamintesc ca boala nu este contagioasa, ca ea nu poate trece de la o persoana la alta", insistase marti primarul Bill de Blasio. "Nu exista riscuri pentru aprovizionarea noastra cu apa", a adaugat el, precizand ca varful epidemiei a fost in 30 iulie si ca de atunci a fost observata o "reducere a cresterii cazurilor".


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea