Social

#aer de munte #nivel poluare #aer bucuresti #bucuresti

Aer de munte in Bucuresti, datorita numarului mic de masini de pe strazi

Exista si o veste buna. Bucurestenii expira, dupa mult timp, aer curat. Numarul mic de masini de pe strazi nu mai polueaza aerul cum se intampla in urma cu o saptamana. Izolarea la domiciliu a scazut semnificativ traficul din Bucuresti si a dus la eliminarea poluarii.

Anuntul a fost facut de Ministrerul Mediului care a specificat ca poluarea din Capitala a avut cele mai mici concentratii zilele acestea.

Luni, concentratia de PM10 era apropiata de valorile din statiile amplasate in varf de munte, potrivit datelor furnizate de minister. 

“Bucurestenii respira, astazi, aer de munte!”, spune ministerul, intr-un mesaj publicat luni pe pagina de Facebook. “In ultima saptamana, concentratiile tuturor poluantilor monitorizati s-au situat mult sub valorile limita. In fiecare zi, au existat unele perioade de crestere orara a particulelor PM10 si NO2, dimineata, orele 09:00-11:00, respectiv seara, orele 20:00-22:00, insa amplitudinea acestor cresteri a fost mult sub valorile obisnuite”, precizeaza sursa citata de ele.ro.

“Dupa evaluarea datelor, se reconfirma ipoteza conform careia principala sursa de poluare a aerului din aglomerarea Bucuresti este traficul rutier. Atunci cand traficul se reduce, indicii de calitate arata valori foarte bune”, a mai adaugat Ministerul Mediului, citat de ele.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea