Social

#testare coronavirus bucuresteni #testare coronavirus #testare

Adrian Streinu-Cercel: Testarea este gratuita. Bucurestenii, testati de saptamana viitoare

Anuntul este oficial. Autoritatile vor incepe de saptamana viitoare testarea in masa in Bucuresti pentru a identifica nivelul real de transmitere a coronavirusului.

Testarea este gratuita si se va face pe categorii de varsta, cu o echipa mobila care va veni in fata locuintelor. Declaratia a fost facuta joi de dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Bals”, in exclusivitate, la Realitatea PLUS.

„Plecandu-se de la 2 milioane de locuitori ai Bucurestiului , s-a facut o esantionare care a luat in calcul o nevoie de testare pentru 9.558 de persoane. Luandu-se si o proportie de 10%  rata de pierdere, se ajunge la un numar de persoane pentru testare de  10.514 , in asa fel incat nivel de incredere al acestor esantioane sa depaseasca 95%. Este o evaluare stiintifica a modului in care acest virus circula in populatie, pentru ca ce ne preocupa in momentul de fata e sa incercam sa prevenim imbolnavirile. (...) Este luata in calcul intreaga populatie a Capitalei, adica toate sectoarele Capitalei”, a explicat Streinu-Cercel.

Care bucuresteni vor fi testati

Testarea se va face pe toate categoriile de varsta, fiind definite urmatoarele categorii de varsta: 0-19 ani, 20-44 de ani, 45-64 de ani, 65-79 de ani si peste 80 de ani. 

„Se testeaza din toate categoriile, iar numarul de persoane pentru a fi nevoie sa fie testate va fi stabilit de statisticieni. Am convenit cu primarii de sector ca fiecare sa puna date la dispozitie pe categorii de de varsta, astfel incat statisticienii sa defineasca pe arii de interes zonele cu care se incepe”,  a mai spus Streinu-Cercel, potrivit realitatea.net.

Testarea incepe de saptamana viitoare: „Se doreste ca saptamana viitoare ca acest proiect sa fie pus in aplicare”, a spus managerul Institutului Matei Bals.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea