Social

#iulie #pandemie #restrictiil #adrian streinu-cercel

Adrian Streinu-Cercel: "Daca stam potoliti, vom putea iesi fara restrictii spre jumatatea lunii iulie"

Directorul Institutului National de Boli Infectioase "Prof. Matei Bals," Adrian Streinu-Cercel, a estimat ca, in contextul pandemiei de COVID-19, romanii vor putea iesi la munca fara restrictii spre jumatatea lunii iulie. Dar cu o conditie.

"Daca stam potoliti in aceste patru - cinci zile, estimez ca undeva la jumatatea lunii iulie putem iesi la munca fara restrictii. (...) Daca nu stam potoliti, atunci se va intinde problema asta si pana la anul nu mai iesim!," a spus medicul Streinu-Cercel, citat de Agerpres.

"Va fi al doilea val de imbolnaviri"

In opinia sa, dupa luna octombrie este de asteptat un al doilea val de imbolnaviri de COVID-19. Medicul a mentionat  ca in acest moment evolutia pandemiei are o forma grafica similara cu cea a unui dromader.

"Evolutia in dromader inseamna ca acum noi vedem capul camilei. Urmeaza o perioada de acalmie, care va fi luna iulie - august, dupa care din septembrie - octombrie incolo va aparea cocoasa camilei. Daca va uitati si pe ceea ce spun si alte tari - China, de exemplu, care a inceput sa se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import, de cazuri, lucrurile se complica si mai mult, pentru ca va fi un loc de unde vom reinsamanta, la nivel planetar, circulatia virusului," a punctat Streinu-Cercel.

Medicul a criticat decizia autoritatilor de a permite accesul cetatenilor in piete, in preajma sarbatorilor pascale, apreciind ca s-a facut o greseala. El a spus ca distantarea sociala este extrem de importanta in prevenirea raspandirii virusului

"Din pacate, a fost o eroare si speram sa nu platim aceasta eroare foarte scump," a adaugat Adrian Streinu-Cercel.

Sursa: Agerpres

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea