Social

#tulpini coronavirus #coronavirus #adrian streinu-cercel

Adrian Streinu Cercel: "Avem in circulatie patru tulpini de SARS-CoV-2"

Medicul Adrian Streinu Cercel atrage atentia ca presiunea pe sistemul medical este foarte mare, iar numarul infectiilor cu noul coronavirus a crescut accelerat in ultimele saptamani deoarece in prezent circula patru tulpini de SARS-CoV-2.

 

"As dori sa va informez ca avem in circulatie patru tulpini de SARS-CoV-2: cea salbatica initiala, cea britanica, cea din Africa de Sud si cea din Brazilia. in momentul de fata, 70% dintre persoanele care se imbolnavesc au tulpina britanica. O fi risc, n-o fi risc, nu stiu.

Vad ca se vorbeste cu intensitate maxima de sporurile doctorilor si ale cadrelor didactice si daca putem sa le dam ceva in plus in aceasta perioada, din punct de vedere al riscului la care sunt supusi. si era vorba de 2.000 de lei pentru cadre didactice si 1.500 pentru personalul nedidactic si auxiliar. O fi bine, n-o fi bine, nu stiu.

Insa, ce vreau sa va spun este ca tensiunea in aceste doua sisteme, sistemul de invatamant si sistemul sanitar, este foarte mare si, ca atare, nu cred ca este momentul sa ne jucam de-a sporurile si de a da ceva bani pentru risc", a afirmat Streinu-Cercel, in plenul Senatului, potrivit Gandul.

Sursa foto: edupedu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea