Social

#mediafax #Adrian Sarbu arest #decadere Pro TV #adrian sarbu #pro tv

Adrian Sarbu, dupa gratii. Ce se intampla cu Imperiul Pro

Adrian Sarbu, "parintele" Pro TV si al unui intreg imperiu media, s-a ales aseara cu o pereche de catuse din partea procurorilor DNA si cu 24 de ore de arest, fiind cercetat pentru instigare la evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani. Directorul Mediafax Group ar putea ajunge dupa gratii.

 

Cine este Adrian Sarbu

 

Sursa foto: libertatea.ro

Un personaj extrem de discret, dar cu o avere fabuloasa, estimata la 400 de milioane de dolari, si cu o influenta greu de descris pe piata media, Adrian Sarbu a ajuns pe mana anchetatorilor intr-un dosar despre care, spune el, este "fabricat" si are ca scop "distrugerea Mediafax, Gandul, Ziarul Financiar". Cert este ca anchetatorii i-au adus mogulului media la cunostinta acuzatii grave.

Adrian Sarbu a inceput sa cladeasca imperiul sau media in 1991, atunci cand a lansat agentia de stiri Mediafax si primul radio privat local, Pro FM. Doi ani mai tarziu, Sarbu a pus bazele grupului MediaPro. In 1995, impreuna cu Ion Tiriac si Ronald Lauder, fondatorul Central European Media Enterprises (CME), Adrian Sarbu a lansat Pro TV, care a ajuns rapid lider de piata. Andreea Esca, Florin Calinescu sau Andi Moisescu sunt doar cateva dintre vedetele pe care le-a dat Pro TV.

Prabusirea unui imperiu media


Sursa foto: ziuaveche.ro

Dupa doua decenii de glorie, imperiul magnatului a inceput insa sa se zdruncine serios in 2013, dupa demisia lui Sarbu de la conducerea CME. Cand lucrurile au inceput sa scartaie, o multime de vedete au migrat catre posturile concurente, destabilizand puterea Pro TV pe piata media, insa nu suficient de tare. Brandul creat de Sarbu s-a dovedit suficient de puternic incat sa isi mentina totusi pozitia de lider in randul televiziunilor de divertisment. Cu toate acestea, ramas fara un sprijin financiar puternic, noul management al Pro TV s-a vazut nevoit sa diminueze drastic salariile, dar si sa renunte la emisiuni de succes precum "Dansez pentru tine", care solicitau costuri uriase.

Si Grupul Mediafax, care a ramas in proprietatea lui Adrian Sarbu, a inceput sa aiba mari probleme financiare si, din cauza imposibilitatii platii datoriilor, i-a fost ceruta intrarea in insolventa. Salariatii agentiei de stiri, dar si ai Gandul.info, Ziarul Financiar, ProSport.ro, dar si ai celorlalte publicatii si site-uri incluse in Mediafax Group au inceput sa isi primeasca drepturile banesti cu intarziere. Drept urmare, unii dintre ei au facut plangeri la Inspectoratul Teritorial de Munca, starnind declansarea unor anchete de proportii.

Sursa foto: ampress.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea