Social

#adrian nastase #psd #dna #procurori #invinuire

Adrian Nastase a fost pus sub invinuire in Dosarul "chinezariilor"

Adrian Nastase, pus sub invinuire de procurorii DNA. Presedintele Consiliului National al PSD este acuzat de luare de mita in dosarul in care era cercetat pentru primirea mai multor obiecte aduse din Hong Kong prin intermediul Irinei Jianu.

In aceasta dimineata, Nastase si avocatii sai au venit la sediul DNA pentru a lua cunostinta de faptul ca a fost pus sub invinuire. Dosarul "chinezariilor" este al doilea in care Nastase este trimis in judecata de catre procurorii DNA.

In luna ianuarie a acestui an, PSD-istul fusese trimis in judecata si in dosarul "Trofeul calitatii in constructii", in care este acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase pentru sine sau pentru alte persoane.

Si in acest caz este viehiculat numele Irinei Jianu, cea care a condus Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) in 2004. Potrivit rechizitpriului DNA, citat de Adevarul, in acel an, ISC "a initiat organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii". In realitate, simpozionul reprezenta un cadru in care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strangerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a inculpatului Adrian Nastase".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea