Social

#campion #box #adrian diaconu

Adrian Diaconu a devenit campion mondial absolut WBC

Adrian Diaconu a castigat cel mai usor meci din cariera. "Rechinul" a devenit campion mondial absolut WBC la categoria semigrea dupa ce Chad Dawson a refuzat sa urce in ring cu el. Si asta in ciuda faptului ca ii fusese asigurata o bursa de 1 milion de euro.

Adrian Diaconu a bagat spaima in adversarii sai. Challengerul Chad Dawson a refuzat sa urce in ring cu romanul si a pierdut astfel centura mondiala, iar ploiesteanul a devenit peste noapte campion mondial absolut WBC la categoria semigrea.

"Dawson a refuzat sa boxeze cu Diaconu, astfel Adrian va deveni campion mondial. El nu a refuzat pentru ca meciul urma sa aiba loc in Romania, doar ca nu a vrut sa se bata cu Adrian", a afirmat presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

Americanul era obligat sa lupte cu Diaconu in termen de 90 de zile de la meciul castigat de roman in fata lui Chris Henry.

Joe Calzaghe sau Roy Jones sunt posibilii adversari ai lui Diaconu.

Pugilistul roman Adrian Diaconu a castigat pe 19 aprilie titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, dupa ce a trecut, la puncte, de americanul Chris Henry, intr-un meci disputat in Sala Polivalenta din Bucuresti, in cadrul galei "Invincibilii".

Pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte in fata lui Glen Johnson (116- 112 ), la 13 aprilie, si si-a pastrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma sa si-l apere in fata romanului Adrian Diaconu.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea