Social

Adrian Cioroianu si-a dat demisia

Ministrul de Externe, Adrian Ciorioianu, si-a anuntat aseara demisia, ca urmare a scandalului “Crulic”.

“Stiu ca din punct de vedere tehnic nu am nicio vina, dar am ales sa imi prezint demisia de onoare. Era vorba despre o viata de om, care e mult mai importanta decat mandatul unui ministru”, a declarat Cioroianu .

Demisia lui Cioroianu vine la o zi dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu a criticat dur activitatea Ministerului de Externe si a cerut o evaluare de urgenta a intregului personal consular.

Daniel Claudiu Crulic, in varsta de 33 de ani, a murit la 18 ianuarie intr-un spital din Cracovia unde ajunsese din arest intr-o stare de extrema epuizare cauzata de infometare . Romanul a fost arestat in septembrie 2007 pentru un presupus furt comis la 11 iulie 2007 intr-un magazin din Cracovia.

Crulic a sustinut ca este nevinovat si intrase in greva foamei din 18 septembrie 2007, cerand insistent o intrevedere cu autoritatile romane. Cand a murit cantarea numai 26 de kilograme, potrivit rudelor.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea