Social

#adoptie #lege # adoptie copil #noua lege

Adoptarea unui copil, mai usoara cu noua lege

Oficiul Roman pentru Adoptii lucreaza inca de la inceputul anului la facilitarea procedurilor de plasare a unui copil adoptabil. Noile prevederi legislative urmaresc eliminarea abuzurilor angajatilor si a practicilor actuale prin care familiile isi aleg copiii.

Potrivit Oficiului Roman pentru Adoptii, dupa intrarea in vigoare a noii legi, numarul adoptiilor nu a crescut foarte mult, insa au fost reduse cazurile de infieri incorecte.

In Romania, infertilitatea este cel mai frecvent motiv pentru cuplurile isi doresc sa infieze un copil. Insa, desi numarul familiilor atestate sa adopte este aproape egal cu numarul copiilor declarati adoptabili, majoritatea celor care vor sa infieze isi doreste copii cat mai mici.

Potrivit noii legi a adoptiilor, un copil abandonat la nastere poate fi declarat adoptabil dupa 30 de zile. O alta modificare din lege este legata de perioada de evaluare a familiei care doreste sa adopte un copil, care va fi monitorizata intre 60 si 120 de zile.

Conform legii, persoanele adoptate beneficiaza de sprijin din partea Oficiului Roman pentru Adoptii ca sa-si gaseasca parintii biologici.

Sursa foto: bebemagia.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.