Social

#adoptie #lege # adoptie copil #noua lege

Adoptarea unui copil, mai usoara cu noua lege

Oficiul Roman pentru Adoptii lucreaza inca de la inceputul anului la facilitarea procedurilor de plasare a unui copil adoptabil. Noile prevederi legislative urmaresc eliminarea abuzurilor angajatilor si a practicilor actuale prin care familiile isi aleg copiii.

Potrivit Oficiului Roman pentru Adoptii, dupa intrarea in vigoare a noii legi, numarul adoptiilor nu a crescut foarte mult, insa au fost reduse cazurile de infieri incorecte.

In Romania, infertilitatea este cel mai frecvent motiv pentru cuplurile isi doresc sa infieze un copil. Insa, desi numarul familiilor atestate sa adopte este aproape egal cu numarul copiilor declarati adoptabili, majoritatea celor care vor sa infieze isi doreste copii cat mai mici.

Potrivit noii legi a adoptiilor, un copil abandonat la nastere poate fi declarat adoptabil dupa 30 de zile. O alta modificare din lege este legata de perioada de evaluare a familiei care doreste sa adopte un copil, care va fi monitorizata intre 60 si 120 de zile.

Conform legii, persoanele adoptate beneficiaza de sprijin din partea Oficiului Roman pentru Adoptii ca sa-si gaseasca parintii biologici.

Sursa foto: bebemagia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea