Social

#carne de porc #romania #masuri #provenienta #ADN de cal

ADN de cal, descoperit de greci in carnea de vita importata din Romania

Autoritatea greaca pentru Alimentatie (Efet) a descoperit ADN de cal in esantioane de carne de vita congelata importata din Romania, peste o tona fiind confiscata, conform Mediafax.

"Doua esantioane pozitive au fost descoperite intre cele 26 de teste ADN efectuate pana in prezent", se arata in anuntul facut ieri de autoritatea elena. Esantioanele pozitive, depistate prin metoda Ral Time-PRC provin dintr-un lot de 1.064 de kilograme de carne de vita congelata adusa din tara noastra.

Organismul grec da asigurari ca va continua controalele privind prezenta ADN-ului de cal in diversele produse alimentare comercializate in Grecia, promitand totodata ca, in cazul gasirii unor noi esantioane pozitive, vor fi puse in aplicare masurile prevazute de lege.

Pana in acest moment, au fost descoperite urme ADN de cal in produse din carne de vita in majoritatea tarilor europene, cu exceptia tarilor din Balcani si Greciei.

Sursa foto: dcnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea