Social

#roaming 15 iunie #taxa de roaming #roaming

Adio, taxa de roaming!

De la 15 iunie, tarifele de roaming vor fi eliminate din Uniunea Europeana, toate apelurile care in mod normal ar fi preluate prin intermediul serviciilor roaming vor fi taxate la fel ca apelurile nationale.

Minutele, SMS-urile si datele consumate in roaming in interiorul Uniunii Europene si tarilor din Spatiul Economic European se vor scadea din resursele nationale incluse incepand cu data de 15 iunie, urmand ca, dupa epuizarea acestora, consumul sa fie taxat la fel ca in Romania, in afara propriei retele, a anuntat Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

Schimbarea nu presupune niciun efort activ din partea utilizatorului, planul tarifar urmand sa se schimbe automat in cazul operatorilor care ofera servicii de roaming. Tarifele pentru apeluri, mesaje si trafic de date national vor ramane neschimbate, chiar daca tarifele de roaming scad vertiginos.

In ceea ce priveste tarifele maxime pentru traficul de date mobile consumate in roaming in UE/SEE, acestea se scad, pana la epuizarea lor, din datele nationale incluse, dupa care se aplica tarifele din Romania. 

Totusi, in cazul planurilor tarifare cu date (cvasi)nelimitate, furnizorii pot stabili o limita de date (MB/GB) care pot fi consumate in roaming in UE/SEE fara costuri, urmand sa aplice dupa epuizarea acesteia un tarif de maxim 7,7 Euro/GB (0,0077 Euro/MB), fara TVA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea