Social

#medic de familie #valabilitate #posta #asigurat #adeverinta #casa de asigurari

Adeverinta de asigurat poate fi obtinuta online

Procedura prin care persoanele beneficiare de asigurari de sanatate pot obtine adeverintele care atesta aceasta calitate a fost simplificata. In acest moment, bucurestenii care figureaza in SIUI (Sistemul Informatic al Asigurarilor de Sanatate) ca fiind asigurati pot obtine adeverintele online, de la medicul de familie, conform evz.ro.

Pacientii vor fi nevoiti sa se deplaseze la casa de asigurari pentru a solicita adeverinte doar in cazurile in care, in urma verificarii online a calitatii de asigurat, s-au constatat neconcordante.

Pentru eliminarea cozilor de la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), in Capitala a fost deschis ieri un ghiseu unic pentru pacienti. Adeverintele vor ajunge prin posta la asigurat la sapte zile dupa depunerea cererii. In cazuri de urgenta, o adeverinta poate fi eliberata in 48 de ore. Adeverinta de asigurat are o valabilitate de doi ani.

Gheorghe Iana, noul director general al CASMB, a declarat ca a transmis o circulara prin care solicita medicilor de familie si spitalelor sa opereze verificari in SIUI "inainte de pune asiguratii pe drumuri".

Sursa foto: pressalert.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea