Social

#ue #romania #aderare #schengen

Aderarea Romaniei la Schengen va fi discutata in 2013

Nikos Christodoulides, purtatorul de cuvant al Presedintiei cipriote a UE, a anuntat ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen nu va fi discutata in cadrul reuniunii Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) din 6-7 decembrie.

Oficialul european a explicat ca subiectul a fost adus in discutie in cadrul Consiliului JAI din octombrie, iar de atunci cele doua state nu au mai inregistrat progrese considerabile "pentru a ne permite includerea subiectului pe agenda Consiliului si pentru a permite luarea unei decizii pozitive".

Christodoulides a tinut sa precizeze ca aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen va fi dezbatuta in 2013, adaugand ca ambele tari au fost consultate in legatura cu acest subiect si au fost de acord cu urmatorii pasi.

In urma unei decizii luate la Consiliul European din primavara acestui an, calendarul aderarii celor doua tari ar fi trebuit stabilit in cadrul Consiliului JAI din septembrie. Din pacate, acesta a fost anulat, iar subiectul a fost amanat pentru Consiliul JAI din 25-26 octombrie, cand insa nu s-a luat nicio decizie.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.