Social

#ziua oaceanelor #actiuni de ecologizare #Marea Neagra #deseuri #delta_dunarii

Actiuni de ecologizare de-a lungul Dunarii si la Marea Neagra cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor

Cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor, peste 400 de voluntari au desfasurat actiuni de ecologizare de-a lungul Dunarii si la malul Marii Negre. Voluntarii au colectat peste 10 tone de deseuri care au fost transmise catre reciclare sau valorificare.

 

Actiunea a fost desfasurata de Nestle Romania si Nestle Bulgaria. Actiunile fac parte din programul Nestle Cares, lansat anul acesta cu scopul de a concentra proiectele de voluntariat ale companiei, cu impact asupra comunitatii si planetei si de a incuraja la responsabilitate individuala si colectiva privind mediul inconjurator.

Actiunea de ecologizare din Romania a avut loc la piciorul Podului Prieteniei din Giurgiu si a fost desfasurata in parteneriat cu Administratia Nationala "Apele Romane", Garda Nationala de Mediu, Primaria Municipiului Giurgiu, ManagerdeMediu.ro si Asociatia Prietenii de langa tine. Printre voluntarii care s-au alaturat initiativei Nestle Romania se numara si Lucian Mindruta, care a pornit pe bicicleta din Bucuresti pana la Giurgiu, alaturi de comunitatea lui de voluntari.

"Problema de mediu poate fi rezolvata doar printr-o abordare colectiva. in acest sens, Nestle, la nivel global, a lansat Institute of Packaging Sciences, un centru de cercetare dedicat descoperirii si dezvoltarii unor solutii de ambalare functionale, sigure si ecologice, pentru ca pana in 2025 sa ne atingem obiectivul de a avea 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile. Totodata, continuam sa ne implicam si sa investim local in cat mai multe actiuni de educare si ecologizare, pentru a incuraja romanii sa devina responsabili cu mediul si impreuna sa asiguram dezvoltarea durabila a Romaniei," a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestle Romania.

Dincolo de actiunea de ecologizare de la malul Dunarii, Nestle Romania, in parteneriat cu Fundatia PRAIS, a derulat o campanie de educare a tinerilor pentru cresterea gradului de constientizare a importantei protectiei mediului. Peste 2,500 de elevi din Bucuresti au aflat informatii esentiale despre importanta protejarii si reducerii poluarii apelor planetei.

Actiunile de informare si eforturile de ecologizare a malului Dunarii si a plajelor Marii Negre sunt cu atat mai importante cu cat la nivel global Organizatia Natiunilor Unite a semnalat ca reducerea materialelor plastice de unica folosinta este una dintre principalele problemele care trebuie gestionate prioritar, pentru a reduce impactul asupra mediului inconjurator pe termen lung.

Angajamentul Nestle pe termen lung este de a proteja mediul inconjurator si de a preveni eliminarea deseurilor in mari, oceane si cai navigabile, avand ca obiectiv pentru anul 2020 zero deseuri depozitate la groapa de gunoi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea