Social

#sex #cnp #acte de identitate #carti de identitate #prenume #adresa de domiciliu #schimbare acte de identitate

Actele de identitate ar putea fi schimbate de la 1 iulie 2013

Ministerul Afacerilor Interne a propus Guvernului un proiect de lege pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul evidentei persoanelor si actelor de identitate. Proiectul prevede reglementarea continutului Registrului National de Evidenta a Persoanelor si procedurilor privind actualizarea acestuia.

Proiectul mai prevede si modificarea formei si continutului datelor documentelor de identitate care vor fi puse in circulatie de la 1 iulie 2013. Astfel, pentru cetatenii romani se vor modica cartile de identitate, cartile electronice de identitate si dovezile de resedinta.

Actele de identitate vor contine date in format tiparit, element de particularizare si siguranta, suplimentare fata de cele din prezent. Datele cu caracter personal vizibil vor fi numele de prenumele titularului, sexul, cetatenia, data si locul nasterii, semnatura olografa, imaginea faciala, CNP-ul si adresa de domiciliu.

De asemenea, Ministerul declara ca documentele electronice se elibereaza numai la solicitarea persoanei interesate. Aceste documente se elibereza cu sau fara amprente digitale.

Sursa foto: ziare-pe-net.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea