Social

Acordarea indemnizatiei pentru mamele de gemeni sau tripleti, reanalizata

Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in cazul copiilor rezultati din nasteri multiple va fi reconsiderata, si se vor organiza dezbateri publice pe aceasta tema, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Muncii .

Cu ocazia modificarii ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 148/2005, prevazuta ca prioritate in programul de guvernare, ministerul Muncii intentioneaza sa reanalizeze posibilitatea de a acorda indemnizatia si pentru mamele care au avut sarcini multiple, potrivit unui comunicat remis de Minister.

"Se va avea in vedere si reconsiderarea acordarii indemnizatiei in cazul copiilor rezultati din sarcini multiple, dupa o ampla dezbatere cu societatea civila, ministerele si institutiile centrale cu atributii in domeniu", potrivit sursei citate.

Ministerul anunta ca reanalizeaza sistemul de prestatii sociale, inclusiv acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, "pentru a raspunde solicitarilor existente, dar mai ales nevoilor reale ale populatiei".

"Textul cuprinde in prezent acordarea indemnizatiei pentru nastere si nu pentru fiecare copil rezultat in urma unei singure nasteri. Prin urmare este un drept al parintelui si nu al copilului. Aceasta prestatie inlocuieste pe perioada concediului de crestere a copilului venitul salarial al parintelui care indeplineste conditiile de acordare si opteaza pentru aceasta forma de sprijin", precizeaza Ministerul Muncii.

Mamele de tripleti si gemeni vor indemnizatie pentru fiecare copil Nemultumite de faptul ca statul continua sa acorde indemnizatie pentru un singur copil, mamele de gemeni si tripleti au protestat marti dimineata in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea