Social

Acidul folic din paine, periculos pentru sanatate

Painea imbogatita cu acid folic consumata timp de 20 de ani poate sa duca la formarea tumorilor in organism. Datele sunt furnizate de un studiu recent al Institutului de Cercetare Alimentara din Marea Britanie, citat de publicatia „Daily Mail”. Potrivit rezultatelor cercetarii, acidul folic - cunoscut si ca vitamina B9 - care se introduce in faina este descompus in ficat, in timp ce acidul folic natural, gasit in vegetale, este descompus in stomac . „Ficatul suprasaturat va elibera vitamina B9 „nedigerata” in sange. O cantitate prea mare de acid folic in sange poate duce la aparitia cancerelor la stomac sau san”, sugereaza Sian Astley, conducatorul studiului. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea