Social

# caviar morun # record pret #mancare scumpa #caviar

Aceasta este cea mai scumpa mancare din lume. O singura inghititura costa 36.000 de euro!

Gurmanzii cu pusculita plina au ocazia sa guste probabil cel mai scump preparat cu putinta. E vorba despre caviarul de morun alb preparat cu aur de 22 de carate. O extravaganta greu de egalat daca ne gandim ca doar o lingurita din acest tip de caviar costa nu mai putin de 36.000 de euro.

Preparatul poarta denumirea de Strottarga Bianco si a fost inventat de un fermier austriac. El va fi servit in restaurante elitiste din Monaco la Dubai.

Foto:dailymail.co.uk

Walter Gruell, cel care a patentat pasta de caviar cu foita de aur, e convins ca gustul special al acestor icre, dat atat de apa pura de munte cu care sunt alimentate bazinele de la ferma sa, cat si de modul in care acestea sunt condimentate inainte de a fi deshidratate ii vor aduce succesul. "Aroma este foarte puternica, un gust distinct, de peste proaspat", sustine Gruell.

Mai mult, austriacul spune ca a adaugat in pasta de icre aur de 22 de karate, foarte bun pentru sistemul imunitar.

Icrele provin de la morunii albinosi, o specie foarte sensibila si care cu greu ajunge la maturitate, motiv pentru care ouale lor sunt extrem de greu de recoltat. Un kilogram din aceste adevarate diamante costa nu mai putin de 270.000 de euro.

Foto: dailymail.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea