Social

#accidente rutiere #avocat

Accidente rutiere si firmele capusa care profita de pe urma lor

Avocatul din Sibiu, Moga Serban, explica la ce trebuie sa fie atente victimele unor accidente rutiere:

“La fel ca ciupercile dupa ploaie, au aparut o serie de firme, S.R.L. – uri, care profita de suferintele oamenilor implicati in accidente rutiere sau de pe urma acelora care au pierdut pe cineva intr-un accident rutier. Aceste firme sunt conduse de persoane fara studii juridice si al caror unic scop este sa produca bani de pe spatele celor necajiti.

Am avut multi clienti, care mi-au relatat ca au avut un accident rutier si vor sa obtina daune morale pentru suferintele incercate, pentru durerile suferite, pentru pierderea in accident a unor persoane dragi. Imi spun ca au fost abordati, la spital, la morga sau chiar acasa de reprezentantii unor firme, care le-au oferit anumite sume de bani pentru problemele cauzate de accident si i-au pus sa semneze contracte prin care practic isi vand dreptul de a mai obtine vreo suma de bani ulterior de pe urma accidentului.

Ma intreaba apoi clientii daca mai pot face ceva, intrucat sumele primite sunt derizorii. Fireste ca nu mai pot.

Nu pot sa nu ii cert pe acesti clienti, care nu isi dau seama ca ceva este suspect atunci cand o persoana necunoscuta iti bate la usa si iti ofera bani cu disperare sau cand te cauta cineva la morga sau la spital sa semnezi anumite acte. Bineinteles ca aceste firme, merg ulterior ele in instanta si obtin de la asiguratori sume fabuloase de bani, la care era in fapt indreptatita victima necajita, iar cel din urma se bucura de o suma infima.

Aceste firme capusa afla fie din politie, fie de la asiguratori sau din presa, date personale despre cei implicati in accidente rutiere grave, ii gasesc, le bat la usa si ii conving sa le cedeze dreptul de a obtine daune morale in schimbul unor sume derizorii. “

Lucrurile au o ordine. De aceea exista avocati, ca sa protejeze interesele oamenilor pagubiti. Este adevarat ca mie, ca avocat, clientul trebuie sa imi plateasca un onorariu ca sa il ajut. Legea insa este clara, onorariul se recupereaza la sfarsitul procesului de catre cel care are dreptate in proces, iar in cazul despre care am facut vorbire, cel al accidentelor rutiere, daunele morale obtinute in instanta sunt de multe ori fabuloase.

Se pot acorda sume de ordinul sutelor de mii sau chiar milioanelor de lei pentru cei care au pierdut pe cinva intr-un accident sau celor care au avut personal de suferit.

Aceasta mentalitate care s-a incetatenit la noi, a banului facut rapid si pe cai oculte, trebuie sa dispara odata pentru totdeauna, altfel nu vom progresa niciodata.

Avocat Moga Serban

Sibiu

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea