Social

#victime multiple #50 de masini #plan rosu de interventie #carambol #accident grav #accident #autostrada soarelui

Accident in lant pe Autostrada Soarelui. 50 de masini implicate si multiple victime, inclusiv copii!

UPDATE: Circulatia a fost reluata pe Autostrada Soarelui. A fost deshis dosar de vatamare corporala in culpa, in cazul accidentului. Cauzele luate in calcul de oamenii legii sunt ceata si nerespectarea distantei intre masini.
Un accident deosebit de grav a avut loc pe Autostrada Soarelui. Peste 50 de masini sunt implicate in carambol.

Sunt 150 de persoane implicate, dintre care 17 in stare mai grava. Doua dintre persoanele ranite grav sunt copii.

Circulatia este oprita pe autostrada, iar la fata locului s-au deplasat zeci de ambulante. A fost activat codul rosu de interventie. 32 de ambulante au fost trimise spre Autostrada Soarelui.

Spitalele din zona au fost si ele atentionate si a fost activat codul alb prin care trebuie sa fie pregatite pentru un numar mare de victime carora sa le acorde asistenta medicala. Toate spitalele din zonele Medgidia sunt alertate in acest moment.

Planul alb de interventie inseamna ca toate unitatile medicale sunt alertate, spitalele care au unitati de primiri urgente, medicii sunt informati ca urmeaza sa vina un numar mare de pacienti si trebuie sa fie pregatiti sa ii preia.

„A fost activat planul rosu. E totul in curs. E vorba de urmatoarea ora. Sunt medici din Bucuresti, Calarasi, Ialomita, Constanta care intervin la fata locului. Sunt si copii implicati in accident. Nu avem date despre ranile avute”, a spus Raed Arafat la o televiziune de stiri.

Potrivit datelor existente pana in acest momente starea victimelor este urmatoarea:

  • O persoana incarcerata  
  • 2 copii si 3 adulti preluati de SMURD
  • 2 copii si 3 adulti preluati de SAJ
  • 1 barbat si 2 copii transportati la CPU Medgidia . Restul victimelor la Spitalul Judetean 
  • 5 persoane adulte asistate la fata locului 
  • 2 persoane asistate la fata locului, care refuza transportul la spital
  • 15 victime transportate la spital, 5 copii, 10 adulti, 7 asistati la fata locului.

Trafic blocat pe Autostrada Soarelui

Traficul este blocat pe Autostrada Soarelui si s-a format o coloana de masini de aproximativ 40 de km. Pe o anumita parte traficul a fost deviat de la Fetesti. 

"Marea problema e lipsa de informare a participantilor la trafic. Exista un proiect la CNAIR cu panouri care sa spuna ce se intampla in anumite zone in care participantii nu sunt informati. Acest proiect e mort, asta e o problema. Singurul lucru pe care-l poate face Politia Rutiera este sa intervina. Poate ca ar trebui ridicat si elicopterul pentru ca s-ar ajunge mult mai repede decat pe roti.

Nu exista informare, practic toti merg si se trezesc cu acest bloc. Este laudabila devierea traficului de la Fetesti, insa se vor forma niste cozi uriase.

Daca este o coada de 40km vor trebui deviati toti, toate fortele vor trebui sa intervina pentru decongestionarea traficului pentru ca cei prinsi acolo nu au alta sansa decat sa astepte terminarea interventiei la fata locului.

Banda de urgenta e pentru situatii de urgenta, ori atata timp cat nu exista banda de urgenta, e ocupata sau intra unii acolo pentru ca poate vor ajunge mai repede, se creaza brese. Era bine de ridicat elicoptere pentru ca in contextul asta nu se va putea ajunge in timp util. Toata lumea sta si asteapta pentru ca nu se poate trece. Aici e o chestiune de educatie unde stim ca suntem rudimentari.", Lucian Dinita, fostul sef al Politiei Rutiere, potrivit realitatea.net.

Soferii sunt sfatuiti sa respecte indicatiile politistilor, sa adapteze viteza la conditiile de trafic si sa evite sa se angajeze in efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depasirile coloanelor sau intoarcerile pe segmente de drum, unde aceasta manevra este interzisa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea