Social

#plan rosu de interventie #accident DN1H #accident Salaj

Accident grav in Salaj. A fost activat planul rosu de interventie!

 

UPDATE Niciuna dintre persoanele ranite in urma accidentului produs marti dimineata pe DN1H, in localitatea Varsolt, in urma impactului dintre o autoutilitara si un microbuz cu pasageri, nu a necesitat internarea la terapie intensiva, traumatismele suferite nefiind foarte grave, a precizat Codruta Puscas, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Zalau.

 

Un accident rutier grav a avut loc azi-dimineata pe DN1H Zalau – simleu Silvaniei, la iesirea din localitatea Varsolt spre Hereclean, dupa ce un microbuz s-a rasturnat intr-un sant!

Din cauza neatentiei, intr-o curba la dreapta, soferul unei autoutilitare a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un microbuz transport persoane, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Sorina Cristea, pentru Mediafax.

“Pe DN1H, intre localitatile Varsolt si Hereclean, a avut loc un accident rutier, din primele cercetari stabilindu-se faptul ca soferul unei autoutilitare, intr-o curba la dreapta, din cauza neatentiei, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un microbuz transport persoane. In urma coliziunii, microbuzul a parasit carosabilul si s-a rasturnat in sant. Un numar de 13 persoane au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta din Zalau pentru investigatii medicale, 12 pasageri din microbuz si soferul autoutilitarei. Ulterior, alte trei persoane implicate in accident s-au prezentat la spital pentru investigatii”, a spus Sorina Cristea.

Din cauza numarului mare de raniti a fost declansat planul rosu de interventie.

Potrivit acesteia, ambii soferi au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

"Politistii continua cercetarile pentru vatamare corporala din culpa. Traficul rutier a fost blocat o perioada in zona accidentului”, a spus Cristea.

Mai multe echipaje de interventie SMURD s-au deplasat la fata locului. Potrivit Politiei Romane, traficul auto pe DN1H Zalau - Simleu Silvaniei a fost oprit in localitatea Vorsolt. Zona in care s-a produs accidentul este una cu probleme, intampladu-se mai multe accidente grave.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea