Social

#licenta #ilegal #absolvent #universitate #spiru haret #lege #andronescu

Absolventii ilegali de la "Spiru Haret" au la dispozitie un an ca sa isi ia legal licenta

Cei peste 100.000 de absolventi ilegal de la Spiru Haret au la dispozitie un an pentru a-si sustine din nou licenta, de aceasta data la universitati legale. Aceasta precizare vine dupa ce aseara ministrul Ecaterina Andronescu a precizat ca ministerul pe care il conduce incearca sa gaseasca o modalitate de a nu anula diplomele obtinute la Universitatea Spiru Haret (USH) in ultimii ani.

Ministerul Educatiei a inceput alcatuirea unei metodologii prin care sa ii aduca in legalitate pe toti absolventii de la USH care au terminat la sectii care nu sunt acreditate. Prima masura este de fapt o conditie pentru acestia, respectiv aceea de a-si sustine din nou licenta in termen de un an de zile. Aceasta prevedere si restul masurilor vor fi parte dintr-o ordonanta de urgenta la care ministerul de profil lucreaza, pentru a o putea trece prin Parlament cat mai curand posibil.

Potrivit Gandul, procedura care li se va aplica posesorilor de diplome ilegale, in cazul in care vor dori sa devina absolventi cu acte in regula va fi urmatoarea: se vor prezenta la una dintre universitatile recunoscute, care dispun de specializarile acreditate corespunzatoare, unde vor preda vechea diploma si se vor inscrie in sesiuni speciale de examinare .

Dupa ce vor trece de cele patru sau cinci examene programate pentru a le fi testate cunostintele, vor putea sustine din nou examenul de licenta, odata cu absolventii facultatii respective, in perioadele normale de desfasurare a acestui examen. Daca vor trece si de aceasta proba, absolventii vor primi diplome din partea universitatilor unde au fost reevaluati.

Prin aceeasi procedura vor trebui sa treaca si absolventii USH din acest an, care nu au primit inca diploma de licenta.

 

Citeste si:

 Inca o speranta pentru absolventii Spiru Haret: Examene repetate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea